SEMINARIES 2017 - 2018


nov 06
Kantoororganisatie: kwaliteitstoetsing IAB - Controles AWW door BIBF

Referenten: Leden van de Raad van Bestuur LVAB

INHOUD:

De beroepsbeoefenaar worden door de verschillende eigen instituten gecontroleerd op de toepassingen van de anti-witwaswetgeving en het dossierbeheer binnen hun kantoor. Wat mag? Wat moet? Hoe moet een en ander worden bijgehouden en hoe moet dat allemaal gecontroleerd worden?
Met praktijkgevallen en bruikbare documenten proberen wij de deelnemers wegwijs te maken maar vooral gerust testellen en te begeleiden in deze soms moeilijke materie.

WCO wetgeving
De beroepsbeoefenaar riskeert op een bepaald moment aansprakelijk te worden gesteld voor de mankementen van zijn klanten. Wanneer is dat het geval? Wat moet u doen om dit te vermijden? Met voorbeelden uit de praktijk bouwen wij een casus op en bespreken welke mogelijkheden onze beroepsbeoefenaar heeft om problemen te vermijden.

Interne Procedure en Professionele Samenwerking
In kleine groepen maken we samen werk van de opstelling van een Interne Procedure. Tijdens het uitschrijven van de procedure komen we tot de vaststelling dat een eenmanskantoor niet meer haalbaar is. Wat zijn de alternatieven?
Ook hier proberen we zeer praktisch te handelen en zoeken voor iedereen een oplossing.

Voorbereiding controle en boekingen na controle
Komt de Administratie nu niet meer met 2 controleurs? Moet die ene controleur alles controleren? Of is dat weer afgeschaft? Welke boekingen moeten gebeuren na de controle? Allemaal vragen die zullen behandeld worden in ons laatste deel. We proberen zo veel mogelijk praktijkcases te gebruiken. Laat u niet doen door de controleur!

De inhoud kan nog aangevuld worden met onderwerpen die worden aangebracht door de deelnemers.

OPMERKINGEN:

Online inschrijven mogelijk t.e.m. 27 oktober 2017

ERKENNING IAB,BIB,IBR:

U ontvangt een attest voor 12 uren beroepsvervolmaking.


DATUM:

4 maandagavonden (06/11 - 13/11 - 20/11 - 27/11)
van 18.30u tot 21.30u


DEELNAMEPRIJS:

320,00 euro
160,00 euro voor leden LVAB
(vrij van BTW, art. 44 W.BTW)


INSCHRIJVEN:

Klik hier om u in te schrijven